Letní Pokojíčkománie bez DPH odstartovala! 🔥 Zařiďte dětem pokojíček snů za ceny bez DPH! Vybírejte z produktů označených štítkem a v košíku zadejte kód: letobezdph. Navíc máme dopravu zdarma nad 3 000 Kč. A nepřehlédněte ani naše Cenové šampiony se slevou až 60 %.
Zpět do obchodu

Registrace

10 tipů na hry a hračky na cesty | Cestování s dětmi

„A kdy už tam budééém?“ 🚗

Který rodič tohle nikdy neslyšel? Pokud se brzy chystáte na dovolenou a máte obavu, jak zvládnout cestu autem nebo letadlem s malými dětmi, jste tu správně. Moc dobře víme, že cestovat s dětmi není vůbec snadné. Pro děti je cesta dlouhá a nudná. Naštěstí jsme tu pro vás, abychom vám vaši dovolenou zpříjemnili a neseme vám tipy na hry a skladné hračky do auta, letadla nebo třeba i do vlaku.

Pojďme se tedy podívat, jak zabavit děti cestou na dovolenou:

1) Skladné hračky na cesty

Usnadnit výlet i těm nejmenším cestovatelům? S novou neokoukanou hračkou to půjde snadno! Naše hračky na cestování s dětmi vám  ulehčí práci a zabaví mrňata i i předškoláky.

👌🏼 Activity boardy. Tato hračka má v sobě tolik hracích prvků, že zabaví děťátko i na dlouhých cestách. Navíc je tak akorát velká, aby se vešla do dětských ručiček a zároveň nezabrala moc místa v kufru. Vyzkoušejte například Activity board kostku s LED světýlkem nebo Activity board kostku od BusyKids.
🖖🏼 Hrací pultík. Tyto hračky určené přímo do auta jsou ideální zábavou pro malé pasažery. Vyzkoušejte třeba tenhle mrazivý Tučňáčí pultík se zmrzkou, který reaguje na kopání nožičkami nebo tento Volant s koalou, který nadchne malé řidiče a řidičky.
🤌🏼 Edukativní boxy. Naše edukativní boxy jsou skvělou volbou na cestování. Všechny hračky totiž máte zabalené v jednom kufříku a můžete si je vzít kamkoliv s sebou. Edu boxy máme pro děti již od narození až po starší tří let. Všechny je najdete pohromadě v kategorii Edukativní boxy. Stačí si jen vybrat ten správný.
🪐 Sada hraček pro miminka. Pro ty uplně nejmenší miminka tu máme sadu dřevěných hraček 3v1. Děťátka je můžou kousat, procvičovat si na nich jemnou motoriku a snažit se posouvat korálky.

 2) Klasika jménem Slovní fotbal

Tohle zabaví rodiče i školkové a starší děti. Slovní fotbal známe asi všichni, ale pravidla vám tu raději připomeneme. Začínající hráč řekne (vykopne) libovolné podstatné jméno a následující hráč pak musí říct jakékoliv slovo, které začíná na stejné písmeno, jako končilo slovo předchozí (přihrává). 
⚽️ První hráč řekne slovo MYŠ, druhý řekne ŠÁLEK, další třeba KORUNA,…
Tak jedem!

3) Co jsem? 

První hráč myslí na libovolnou věc (nebo třeba osobu). S menšími dětmi to můžeme zúžit na např. zvířata nebo třeba dopravní prostředky. Ostatní hádají, co si vybral. Hádají to tak, že mu pokládají otázky, na které lze odpovědět pouze ANO nebo NE.

💭 Myslím si Motorku.
❓ Ostatní se ptají.
🤔 Jsi věc? ANO
🤔 Jsi měkká? NE
🤔 Býváš spíš venku? ANO
🤔 Jsi dopravní prostředek? ANO
👀 Máš čtyři kola? NE 

4) Bingo

Vytiskněte svým dětem naše Bingo na cesty a děti budou mít o zábavu postaráno. Na každé stránce najdete 12 obrázků, děti mají za úkol jednotlivé předměty ve svém okolí najít, zaškrtnout je a když budou mít hotovo, zavolají BINGO! Krásně zpracované kartičky si stáhnete tady: BINGO NA CESTY.

5) Barvy aut

Tahle hra udrží děti ve střehu! 🌈 Dejte jim za úkol, ať si všímají např. žlutých aut. Vždy když auto uvidí, zavolají, že ho vidí. Pro soutěživé z toho můžete udělat zábavu pro všechny a sbírat body za to, kdo uvidí žluté auto první. 

Menší děti můžou jen plnit úkoly jako:

🚗 Najdi červené auto.
🚲 Najdi kolo.
🚚 Najdi kamion…

6) Magnetické hry a tabulky

Při dlouhém čekání na letišti, ale i třeba v letadle, ocení starší děti něco kreativního. Magnetické hry bývají často v nějaké šikovné plechovce nebo boxu, ve kterých děti rovnou tvoří a zároveň do nich magnetky schovají. Na to jsme mysleli a do nabídky zařadili třeba:

👗 Magnetickou oblékací hru pro malé módní návrháře.
🐘 Magnetická tabulka ZOO zaujme milovníky zvířat.
✈️ Magnetická knížka Cestování je na cesty jako dělaná.
👌🏼 Magnetická kreslící tabulka pro ty, kdo rádi kreslí.

7) Malování vodou

Malování vodou je ideální pro malé i větší výtvarníky. Nejlepší na tom je, že se děti nezašpiní a omalovánky po uschnutí znovu použijí. Nemusíte s sebou na cesty balit papír, pastelky a fixy, ale stačí vám tento praktický boxík, třebaaa:

🏗 Pro stavebníky
👨🏼‍🚀 Pro malé astronauty
🌈 Pro duhové víly

 

8) Karty a pexeso

Nezapomeňte s sebou zabalit i karetní hry a pexeso. Při dlouhém čekání na letišti zaženete nudu klasickou hrou Prší, Válkou a s většími dětmi můžete hrát i Žolíky. Na našem e-shopu najdete karetní hry s krásnými ilustracemi a hlavně v praktické plechové dóze na cesty. Hloupá opička se hraje stejně jako starý dobrý Černý Petr a Království zvířat děti nejen zabaví, ale i naučí, kde jaké zvířátko bydlí. 

No a pexeso? Klasika, která nikdy neomrzí. Nádherné pexeso Květiny a motýli nadchne každou malou vílu a pokud vás čeká dovolená u moře, tak pexeso Malý námořník děti nejen zabaví, ale i naladí na dovolenou plnou písku, racků, lodiček a krabíků. 

No a záchranou všech dlouhých cest jsou nadupané krabičky plné veselých her. V nabídce máme variantu Do auta a Na cesty. V každé najdete 50 her, hádanek, úkolů a nápadů, díky kterým děti (a i rodiče) rychle zaženou nudu!

9) Knížky a samolepky

Vemte s sebou na cestu oblíbenou knížku vašeho děťátka nebo pořiďte novou. Dětských knížek existuje celá řada od těch pro nejmenší miminka, až po velké školáky. Pohádky, povídky, leporela, komiksy, interaktivní knížky s vysunovacími okýnky nebo plyšové knížky s obrázky zvířátek pro ty nejmenší prťata.

Zkuste například:

📖 plyšovou knížku s květinkami

📚 textilní knížku se zvířátky

📙 kontrastní knížku s koalou

Pro větší děti bude ideální samolepková knížka. Ta se znovupoužitelnými samolepkami se dá používat do nekonečna a ještě dál a tak vám navíc vydrží i na cestu zpátky.

Vyzkoušejte:

🚗 samolepky s autama 

🦖 samolepky s dinosaury

10) Jídlo

Zabavit děti jídlem? Rozhodně! Každé dítě cestou rádo něco baští. Ať už křupky, sušenky, ovoce nebo domácí koláč od maminky. Nachystejte si na cestu hodně svačinek a využijte naše svačinové boxy a termosky na pití. Ty se vám budou hodit hlavně na letišti. Prázdnou láhev totiž můžete za bezpečnostní kontrolou doplnit čistou vodou z pítka a nemusíte si tak na letišti kupovat další drahé pití.


Líbil se vám článek s tipy na hračky? Omrkněte celou naši kategorii Hry a hračky na cesty . A my už jen přejeme: ŠŤASTNOU CESTU! ✈️🍀🙋🏼

 

×

Splátková kalkulačka ESSOX